Nem okozott problémát eladni 45 milliárdnyi kötvényt

2017. március 16. 11:50    
nyomtatás
 
A tervezettnek megfelelően összesen 45 milliárd forintnyi kötvényt adott el csütörtökön az ÁKK, ráadásul a hozamok is csak a hosszú papíroknál változtak.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A hároméves kötvények esetében a 18 milliárd forintnyi kínálatra 43,9 milliárdért nyújtottak be ajánlatot a befektetők, végül az ÁKK az eredetileg tervezett összeget fogadta el. Az átlaghozam 1,52 százalék volt, ami megegyezett a két héttel korábbival.

Nem okozott problémát eladni 45 milliárdnyi kötvényt


Az ötéves papírokra 51,2 milliárdnyi kereslet volt a meghirdetett 15 milliárddal szemben, ennek ellenére az adósságkezelő nem emelt rá, csak a tervezett összegben fogadott el ajánlatokat. A 2,46 százalékos hozam 24 bázisponttal magasabb volt a két héttel korábbinál, viszont 2 bázisponttal elmaradt a szerdai másodpiaci értéktől.

Nem okozott problémát eladni 45 milliárdnyi kötvényt


Tízéves kötvényből 12 milliárdnyit adott el az ÁKK, pedig kereslet lett volna, hiszen a befektetők 42,4 milliárdért adtak be ajánlatot. A 3,57 százalékos átlaghozam 14 bázispontos emelkedést jelentett március elejéhez képest, viszont hat bázisponttal alacsonyabb volt a tegnapinál.

Nem okozott problémát eladni 45 milliárdnyi kötvényt


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium