Sosem történt még ilyen a kötvénypiacon

2016. január 31. 11:30    
nyomtatás
 
Pénteken minden korábbinál nagyobb összegű, 5500 milliárd dollárnyi állampapír hozama csúszott a negatív tartományba azt követően, hogy a japán jegybank meglepetésre mínusz 0,1 százalékra vágta az alapkamatot - írta a Financial Times.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A lap cikke szerint a befektetők elsősorban a gazdasági bizonytalanságtól félnek, emellett tartanak attól, hogy abnormális döntéseket hoznak a világ jegybankjai. Emiatt sokan már hajlandók fizetni azért, hogy egy-egy megbízható állam kötvényeiben tarthassák a pénzüket. Ezek a befektetők a biztonság mellett abban bíznak, hogy az infláció a jelenlegi alacsony szinten ragad,, így a jegybankoknak további lépéseket kell majd tenniük, állampapírokat kell vásárolniuk, így a hozamok tovább tudnak majd csökkenni. A JP Morgan globális kötvénypiaci indexében szereplő állampapírok negyede ma már negatív hozamon forog- emeli ki a Financial Times.

Pénteken a japán mellett a francia és a német kötvények hozama is rekordmélységbe esett. Németország, Svájc és Finnország esetében pedig már egészen a tízéves futamidőig negatív hozamokat láthatunk.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium