Távolodunk a nulla százalékos magyar hozamtól

2017. január 10. 11:49  english version   
nyomtatás
 
Nagyjából stagnált a három hónapos diszkont kincstárjegy hozama kedden, amikor az ÁKK 30 milliárd forintnyit értékesített a rövid papírokból. Ezzel egyre kisebb az esélye, hogy látunk negatív aukciós hozamot, bár a hónap végén azért érdemes lesz figyelni.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A 30 milliárd forintnyi meghirdetett három hónapos kincstárjegyre 89,5 milliárd forintnyi kereslet volt az ÁKK keddi aukcióján. Érdekesség, hogy fél éve nem láttunk ilyen erős érdeklődést. Az átlaghozam 0,14 százalék lett, ami egy bázisponttal alacsonyabb a múlt hetinél. Az elfogadott ajánlatok hozama 0,12 és 0,14 százalék között volt.

Távolodunk a nulla százalékos magyar hozamtól


Vagyis azt láthatjuk, hogy egyre távolodunk a negatív hozam lehetőségétől. December végén még 0,05 százalék körüli jegyzéseket is láttunk az aukciókon. Most még a hónap végén lesz érdemes figyelni, hiszen az MNB akkor szorít ki újabb likviditást a három hónapos betétből, így akkor megjelenhet még egy extra kereslet a piacon.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium