Előfizetői tartalom

3 éves eurókötvényt indít az ÁKK, bárki vásárolhatja (4.)

Portfolio
Prémium Euró Magyar Államkötvény névvel 3 éves futamidejű, euróalapú államkötvényt bocsát piacra az Államadósság Kezelő Központ, amely az eurózóna átlagos fogyasztói inflációja felett 2,5%-pontos prémiumot kínál majd és gyakorlatilag bárki vásárolhatja - jelentette be a mai sajtótájékoztató keretében Borbély László András. Az ÁKK általános vezérigazgató-helyettese hozzátette: adagolt kibocsátás útján hozzák forgalomba a papírt, amelynek jegyzésére egy éves időszak áll majd rendelkezésre. A kibocsátás várhatóan heteken belül elindulhat, az első keretösszeg 200-300 millió euró lehet, amely később bővülhet. Az új kötvény az ÁKK meglátása szerint nem befolyásolja a magyar állam, illetve az EU/IMF közötti egyeztetési folyamatot, miközben segíti az állam devizaalapú finanszírozását. Az ÁKK továbbra is csak azt követően tervez nemzetközi devizakötvényt kibocsátani, hogy megszületik az adósságkezelő szerint továbbra is szükséges megállapodás. A Portfolio.hu tegnap elsőként számolt be arról, hogy lakossági devizakötvény-kibocsátást jelenthet be ma az ÁKK.

Kapcsolódó cikkünk2012.10.10Jön a lakossági devizakötvény Magyarországon! (3.)Bárki vásárolhatja A Prémium Euró Magyar Államkötvényt (PEMÁK) 1 eurós címletekben lehet majd jegyezni a pénzügyi intézményeknél (most a bankoknál, informatikai fejlesztés után a Kincstárnál), a kötvény évente kétszer fizet majd kamatot. A vásárlók köre igen széles: bel-, illetve külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés