Előfizetői tartalom

Az 1000 milliárdos határt közelíti a legnépszerűbb lakossági állampapír

Portfolio
Az októberi 30 milliárdról az átlagosnak mondható 41,9 milliárd forintra gyorsult novemberben a lakossági állampapírok nettó állománynövekedése, így múlt hónap végére a teljes állomány megközelítette az 1640 milliárd forintot - közölte az Államadósság Kezelő Központ. A másfél éve lendületes állománynövekedés oroszlánrészét az egyéves Kamatozó Kincstárjegyek értékesítése adta, amelyből már csaknem 1000 milliárd forintnyit birtokol a lakosság.

Az ÁKK adatai szerint novemberben 41,9 milliárd forinttal növekedett a lakosságnak szánt állampapírok állománya, ami az októberi - szokatlanul alacsony - értékesítési ütemnél már intenzívebb, de az elmúlt hónapokban olykor a 100 milliárd forintot is elérő bővüléstől jóval elmarad. Az elmúlt fél évben hektikussá váló havi értékesítési ütemben az is szerepet játszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés