Előfizetői tartalom

Duplázódott idén a lakossági állampapír-állomány

Portfolio
Karácsonyhoz közeledve is szorgosan vásárolták a magyar háztartások a kifejezetten nekik szánt lakossági állampapírokat, hiszen az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) ma közzétett adatai szerint novemberben 56,3 milliárd forinttal 924,7 milliárd forintra nőtt az állomány. Mivel január óta az állomány csaknem 452 milliárd forinttal hízott, ezért kijelenthetjük, hogy idén duplázódott a lakossági állampapírok forgalomban lévő állománya.

Az októberi 60,4 milliárd forint után novemberben, a karácsonyra készülve, is intenzíven vette a magyar lakosság az őket megcélzó állampapírokat. Amint az alábbi ábrán láthatjuk: május óta jellemzően 40-70 milliárd forint között hullámzott az egyhavi értékesítési volumen, ami kifejezetten erősnek mondható. Ez az adósságkezelés, illetve a költségvetés forrásigénye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés