Előfizetői tartalom

Egy éve nem volt ekkora kereslet az 5 éves magyar államkötvények iránt

Portfolio
A tervezett 45 milliárd forintnál 17,5 milliárddal több magyar államkötvényt értékesített a mai aukción az Államadósság Kezelő Központ. A 3 és 5 éves lejáratú államkötvények iránt 4-5-szörös túlkereslet mutatkozott, a 10 éves kötvény esetében ennél visszafogottabb, kétszeres volt a túljegyzés. A hozamok minimálisan csökkentek.

A 3 éves lejáratú államkötvényekből (2015/C) 20 milliárd forint összegben hirdetett meg aukciót az ÁKK, amelyre 88,4 milliárd forint ajánlat érdekezett - ez 4,4-szeres lefedettségnek felel meg. A kibocsátó a tervezett 20 milliárd helyett 30 milliárd forint ajánlatot fogadott el. Az elfogadott ajánlatok átlaghozama pedig 6,67% lett, ami megegyezik a két héttel ezelőtti aukció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés