Előfizetői tartalom

Elvitték a magyar kötvényeket

Portfolio
A tervezett 43 milliárd forinttal szemben összesen 52 milliárd forintnyi államkötvényt értékesített a mai aukciókon az Államadósság Kezelő Központ. A vételi érdeklődés nem volt kimagasló, az aukciós átlaghozamok viszont jelentősen csökkentek, hiszen a legutóbbi kötvényaukciók óta a másodlagos piacon méretes hozamesés valósult meg.

A 2015/C jelű 3 éves lejáratú államkötvényekből 20 milliárd forintnyit hirdetett meg az Államadósság Kezelő Központ. A beérkezett ajánlatok összege 29,2 milliárd forint volt, ami 1,46-szoros lefedettségnek felel meg. A kibocsátó az eredetileg tervezett 20 milliárd forintig fogadott el ajánlatokat. Ezek hozamai 5,59% és 5,68% között mozogtak, az átlaghozam 5,65% lett, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés