Előfizetői tartalom

Gyilkos áron adtunk el kincstárjegyeket

Portfolio
9,96%-os átlaghozam mellett 35 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkontkincstárjegyet adott el mai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ. Az adósságkezelő 45 milliárd forintnyit tervezett eladni, de az elsődleges forgalmazók csak 41,62 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be. Feltehetően a befektetői aggodalmak csillapítása miatt nem "fújta le" az aukciót az ÁKK. A döntésben persze az állam finanszírozási szükséglete is szerepet játszhatott, és emiatt nem utasította el a rendkívül magas hozamajánlatokat az ÁKK.

A mai aukciós eredményt követően közleményt adott ki az ÁKK, amelyben többek között azt emelte ki, hogy a benyújtott ajánlatok darabszáma alapján a vételi érdeklődés széleskörű volt, és azért csökkentette 10 milliárddal az elfogadott ajánlatok mennyiségét, mert az ajánlatok hozamai viszonylag nagy mértékben szóródtak. Ezt az elmúlt napok piaci bizonytalanságaival...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés