Előfizetői tartalom

Itt az idő devizakötvényt kibocsátani Magyarországnak?

Portfolio
Kifejezetten támogató a külpiaci befektetői környezet a magyar állam számára egy devizakötvény kibocsátáshoz - fejtette ki meglátását a Bloombergnek adott kommentárjában Simon Quijano-Evans, az ING Bank CEEMEA térségért felelős vezető stratégája. Közben Timothy Ash, a Standard Bank feltörekvő piaci szakértője úgy fogalmazott a Portfolio.hu-nak küldött kommentárjában, hogy a másodlagos devizakötvény hozamaink jelentős esése alapján nagy lehet a csábítás a magyar gazdaságpolitika számára a kötvénykibocsátásra és azon lepődne meg, ha ezt nem használná ki a kormány. Tegnap közzétett interjúnkban azonban egy másik feltörekvő piaci stratéga, a Societe Generale szakértője azt mondta: kifejezetten rossznak tartaná, ha ezt a döntést meghozná a kormány. Ez lehetett a mozgatórugó Pleschinger Gyulának, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának azon múlt heti nyilatkozata mögött, amiben úgy fogalmazott: utolsó csepp véréig küzdeni fog az ellen, hogy az EU/IMF-megállapodás előtt devizakötvényt bocsásson ki az állam. Ma ugyanezt (csak a megállapodás után jöhet devizakötvény) erősítette meg sokadszorra Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese.

Kapcsolódó cikkünk2012.09.20Ilyen döntéssel "saját magát lőné lábon a kormány"2012.09.18Ronthat a kormány a növekedési várakozásán (2.)2012.09.19Válaszút elé ért a kormány: kell-e az IMF-hitel?2012.09.21Borbély: IMF-megállapodás után pár hétre dollárkötvény jöhetAz EU/IMF-megállapodás esélyéről és az államadósság finanszírozási stratégiájáról is szó lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés