Előfizetői tartalom

Jelentősen csökken jövőre az állam forint finanszírozási igénye

Portfolio
Az idei évi mintegy 985 milliárd forintról mintegy 200 milliárd forinttal csökken 2012-ben az állam nettó forintalapú finanszírozási igénye - jelezte a Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint Pleschinger Gyula. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója elmondta, hogy ez egyrészt a csökkenő államháztartási hiányból, másrészt az adósság mérséklődéséből ered. Pleschinger jelzése szerint az állam azt szeretné, ha minden, a magánnyugdíjpénztáraktól megkapott vagyonelemet még idén értékesíteni tudna.

A vezérigazgató megismételte azt az ÁKK felől már többször hangsúlyozott információt, amely szerint az adósságkezelő idén már nem tervez kibocsátani devizaalapú állampapírt, illetve jövőre az ideihez hasonlóan nulla nettó devizaalapú kibocsátást tervez, azaz csak a devizában lejáró adósságelemek összegét tervezi devizaalapú forrásbevonással finanszírozni.A jelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés