Előfizetői tartalom

Magasabb a spanyol államcsőd kockázata a magyarnál

Portfolio
Miközben a vezető fejlett részvény- és devizapiacokon egyértelműen megállt a hétfői napra jellemző kockázatkerülés, aközben az eurózóna két kiemelten figyelt országának kötvénypiacán ma határozottan tovább romlott a hangulat. A jelek szerint a piacokon csak látszólagos a nyugalom a csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozó előtt. A piaci árazások egyik érdekessége, hogy a spanyol állam csődkockázati mutatója már jóval a magyar felett jár.

Az euró bő egy napja nem gyengült, inkább az erősödés felé "próbálkozik" a dollárral szemben, a vezető fejlett európai és amerikai (határidős) részvényindexek pedig kis emelkedés mutatnak tegnap óta és például a spanyol tőzsdeindexek is 1% körüli pluszban jár.Mindeközben azonban az eurózóna harmadik és negyedik legnagyobb gazdaságának állampapírpiacain folytatódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés