Előfizetői tartalom

Ráugrottak a magyar kötvényekre - A választások óta nem volt ilyen

Portfolio
Bár a forint délelőtt még inkább kissé gyengélkedett a negatív külpiaci hangulatban, a forintalapú államkötvények másodpiacán már süllyedni kezdtek a hozamok és délutánra főként a hosszabb futamidejű papírokban intenzív hozamcsökkenés következett be. Ezzel a 10 éves forintalapú kötvény referenciahozama új 2,5 éves mélypontra bukott 6,55%-on. Közben a külföldi befektetők magyar állampapír állománya új történelmi csúcsra ért kissé 5000 milliárd forint felett.

Múlt héten továbbra is erős tőkebeáramlást regisztráltak a feltörekvő piaci kötvényalapok az EPFR adatai szerint és ebből bizonyára a magyar piacra is jutott, hiszen a csütörtöki állapotot rögzítő, ma közzétett adat szerint 5014 milliárd forintot ért el külföldi befektetők magyar állampapír állománya. Ez a szerdán kialakult történelmi csúcs megőrzését jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés