Előfizetői tartalom

Ritkán történik ilyen az államadósság finanszírozásban (2.)

Portfolio
A délelőtti aukciókon tapasztalt igen erős vételi érdeklődés miatt mindhárom államkötvény lejárat kapcsán meghirdetett délutánra nem-kompetitív tendereket az Államadósság Kezelő Központ, és ezeken csaknem az összes keretet igényelték az elsődleges forgalmazók. Emiatt a délelőtti aukciókkal együtt ma több mint 100 milliárd forintnyi forrást vont be az ÁKK, ami ritka esemény az elmúlt évek alapján.

Kapcsolódó cikkünk2014.04.30Hatalmas volt az érdeklődés a magyar államkötvények irántA délutáni nem-kompetitív tendereken összesen 31,6 milliárd forintnyi keretet hirdetett meg az ÁKK és a 3, illetve 5 éves futamidejű papírok körében ezen kereteket csaknem teljesen kihasználták az elsődleges forgalmazók, míg a 10 éves papírnál a 8 milliárd forintos keretből "csak" 5,8...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés