Előfizetői tartalom

Semmi újat nem mondott Orbán az adósságcsökkentéssel

Portfolio
Amint hétvégi cikkünkben már valószínűsítettük: a miniszterelnök múlt heti jelzésével ellentétben nem a nyugdíjpénztári vagyonnal összefüggésben fog csökkenni ősszel az államadósság, hanem amiatt, hogy tavasszal az állam már előre bevonta azokat a devizaalapú forrásokat (kötvénykibocsátásokkal), amelyeket ősszel majd ki kell fizetni. Ez az Európai Bizottság felé egy 2 milliárd eurós hitel, míg a piaci befektetők felé egy 1 milliárd eurós kötvénylejárata törlesztését jelenti.

Amint tudósítottunk róla: a kormányfő 4 százalékpontos adósságcsökkentés tervét jelentette be, amivel a GDP-arányos adósságráta 73%-ra mérséklődik. A kormányfő elmondása szerint a 4 milliárd eurónyi összeg abból adódik, hogy a kormány "október és november hónapban a hiteleket vissza fogja fizetni, úgy hogy közben nem vesz fel újabb hitelt". A mai kormányzati bejelentések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés