Előfizetői tartalom

80 milliárdnyi kötvény értékesítésével kezdte hazánk az évet

Portfolio
Élénk kereslet volt a magyar álamkötvények iránt az adósságkezelőnk idei első kötvényaukcióján: a 3 éves papírokból például összesen 95 milliárdért akartak vásárolni a szereplők, de az 5 és 10 éves lejáratokra is többszörös kereslet volt. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) megengedő volt most is és jóval a meghirdetett kerete fölött adott el a papírokból (összesen 80 milliárdot).

Egyelőre kifejezetten jól megy az államkincstár feltöltése, az év eleji kincstárjegy-aukciókon sorra nagy összegeket tudott bevonni az adósságkezelő. Az év első kötvényaukcióján is lényegében minden jól alakult: kellően erős volt a kereslet és még a hozamok is tovább tudtak süllyedni. A 3 éves papírokból akartak a legtöbbet vásárolni az elsődleges piaci szereplők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés