Előfizetői tartalom

Borbély: nem fogjuk vissza a kötvénykibocsátást

Portfolio
Nem kell visszafogniuk a forintalapú államkötvények kibocsájtását az adósságkezelőnk vezérigazgató-helyettese szerint, mert így is csökkenhet az adósságráta. A forint erősödése ezt könnyítheti, de már önmagában az is elég, hogy a diszkontkincstárjegyekből kevesebbet adnak el. Az ÁKK második embere ismét megerősítette, hogy jövőre nem lesz devizakötvény-kibocsátás, a lejáró papírokat pedig forintalapon finanszírozzák majd.

Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese a Reuters konferenciáján szólalt fel a magyar államadósság helyzetéről. Elmondása szerint teljesülhet a csökkenő pálya (ő még a korábbi GDP-módszertan szerinti 79,4 százalékos rátától való csökkenést említette), amihez nem kell visszafogniuk a forintalapú államkötvények kibocsátását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés