Előfizetői tartalom

Erősödéssel reagáltak a magyar kötvények a Fitch döntésére

Portfolio
Érezhető vételi erő látszik a magyar kötvények másodpiacán azt követően, hogy a Fitch péntek este felminősítette a magyar adósosztályzatot a befektetésre ajánlott kategóriába - mondta el a Portfolio kérdésre az egyik elsődleges állampapír-forgalmazó szakembere. Hosszabb távon az ÁKK sem számol érdemi hatással, mivel már eddig is a befektetésre ajánlott szinten forogtak a magyar kötvények.

Élénk vételi érdeklődés mutatkozik a teljes hozamgörbe mentén, a rövid oldalon a két-három éves papírok hozama 5-6 bázisponttal csökkent, a görbe közepén 7-8 bázispontos, míg a hosszú végén 8-9 bázispontos a csökkenés - mondta az egyik elsődleges forgalmazó szakembere kérdésünkre. Annyit még hozzátett, hogy a pénteki felminősítés hatása elsősorban abban látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés