Előfizetői tartalom

Megütötték estére a forintot!

Portfolio
Miközben látványos kilengések mutatkoztak a tegnap esti Fed-kamatdöntés óta a nemzetközi devizapiacokon, aközben a forint reggel még stabilan kezdett, majd délelõtt mérsékelt gyengülést szenvedett el. Ezután még tudott szépíteni a magyar fizetőeszköz, de mivel több tényező miatt egész nap folyamatosan erősödött a dollár az euróval szemben (ami általában nem tesz jót nekünk), nap végére megütötték a forintot is más régiós feltörekvő piaci devizákkal együtt. Az euró jegyzései 295,5-ig ugrottak, ami két hete a leggyengébb forintot jelenti. A délutáni chicagói beszerzési menedzser index egyébként annyira jól sikerült, hogy ismét erõsödhetnek azok a várakozások, amelyek esetleg már idén év végi eszközvásárlási lassításra vonatkoznak a Fed esetén.

2013. október 31. 17:34 Megosztás Megütötték estére a forintot! Tovább gyengült nap végén a forint: az euró jegyzései már 295,5 körül járnak, ami újabb kéthetes forint mélypontot jelent. Az euró/dollár kurzus kissé 1,36 alatt stabilizálódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés