Álmosan indul a forint napja, nagyon veszik a török lírát

2017. március 10. 08:22    
nyomtatás
 
Péntek reggel alig mozdul a forint az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacokon többnyire jó a hangulat, különösen a török líra több mint fél százalékos erősödése emelhető ki. Délután fontos adatok jönnek Amerikából, melyek a jövő heti kamatdöntés előtt további fontos információt hordozhatnak.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Péntek reggel 311,9-nél járt a forint az euróval szemben, 0,05 százalékos gyengülést jelentett a csütörtök esti szinthez képest. A dollár jegyzése 294,23-nál járt, míg a svájci frank 290,59 forintba került. Az utóbbi napokban a forint gyengült, egy hét alatt majdnem egy százalékot veszített az euróval szemben, ennek köszönhetően kúszott tartósabban 310 fölé az árfolyam.

Álmosan indul a forint napja, nagyon veszik a török lírát


A versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdett, miközben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,7 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékos javulással kezdett.

Az euró csütörtökön érezhetően erősödött a dollár ellenében a csütörtöki EKB-ülés után, ez folytatódik egyelőre ma reggel is, további 0,1 százalékkal kúszott feljebb az árfolyam, így 1,06 közelében járt. A japán jen eközben 0,4 százalékkal gyengült a dollárt ellenében, míg az angol font minimális elmozdulással kezdte a napot.

Álmosan indul a forint napja, nagyon veszik a török lírát


A kereskedés második felében a várva várt amerikai munkaerőpiaci adatok hozhatnak mozgást a hangulatban. Sok szakember szerint a jövő szerdai Fed-döntés előtt a most megjelenő statisztika tarthatja vissza a jegybankot az újabb kamatemeléstől.

A címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium