Előfizetői tartalom

Az IMF-megállapodás lenne a kulcs

Portfolio
A deviza kötvénykibocsátás terve kapcsán újra felerősödtek a gyors IMF megállapodást sürgető hangok. Az MNB szerint is ez lenne a kulcs a kockázati felárak csökkenéséhez, a magyar eszközárak stabilitásához, az olcsóbb finanszírozáshoz és a versenyképesség javulásához - írja devizapiaci kommentárjában Bámli Károly, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

EUR/HUF (290,50 - 293,50): Tegnap délelőtt az MNB a kereskedelmi bankok hitelezését ösztönző intézkedést jelentett be. A jegybank által fedezetként elfogadott értékpapírok köre bővült, ezzel jobban felpöröghet a bankok kihelyezési tevékenysége. A hír a jónak mondható nemzetközi hangulat mellett 290,50-ig tudta erősíteni a forintot. Délutánra viszont ismét az MNB alakította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés