Előfizetői tartalom

Bajban lehet a forint, ha csalódást okoz a Fitch pénteken

Portfolio
Komolyabb eladási hullám alakulhat ki a forint piacán, ha a Fitch Ratings nem minősíti fel Magyarországot pénteken - olvasható az Unicredit Bank szakembereinek friss elemzésében. Korábban szinte mindenki elkönyvelte azt, hogy most visszakerülhetünk a befektetésre ajánlott kategóriába, éppen ezért az elemzők szerint ennek nem is lenne érdemi pozitív hatása a devizapiacon.

Az utóbbi hetekben egyre több elemző beszélt arról, hogy a költségvetési lazítás és az átláthatóság csökkenése miatt veszélybe kerülhet Magyarország szinte biztosra vett felminősítése. Pedig a piac már beárazta a döntést, ezért az Unicredit szerint a kockázatok már abba az irányba mutatnak, hogy ha maradunk "BB plusz" besorolásban, akkor komolyabb eladási hullám indulhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés