Előfizetői tartalom

Beborult az ég, esik az euró már a csúcstalálkozó előtt (2.)

Portfolio
A JPMorgan az eddig ismertnél akár háromszor nagyobb veszteséget is elszenvedhet derivatív pozíción, három év után váratlanul először nőtt a német munkanélküliségi ráta júniusban, a német kormány egyik illetékese pedig a most kezdődő uniós csúcstalálkozó előtt jelentősen hűtötte a várakozásokat - ez a három tényező együttesen határozott hangulatromlást indított el csütörtök délelőtt a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon. Az euró kéthetes mélypontra esett, a vezető nyugat-európai részvényindexek esésbe váltottak, és (egyelőre) korlátozott mértékben, de a forint is megérezte a romló külpiaci hangulatot. Közben a spanyol és olasz államkötvény hozamok ismét vészes magasságban járnak.

A New York Times információi szerint akár 9 milliárd dollárnyi veszteséget is elszenvedhet derivatív (hitelpiaci) pozíción az amerikai befektetéis banki óriás JPMorgan. Eddig 2-3 milliárd eurós veszteség előrejelzésekről szóltak a hírek. A lap információi szerint a vártnál gyorsabban halad a vesztesgés pozíciók zárása.Kapcsolódó cikkünk2012.05.15Tovább szívják a JPMorgan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés