Belevettek a forintba a fontos esti döntés előtt

2017. március 15. 09:38    
nyomtatás
 
Határozott erősödést mutat a szerdai bankközi piaci kereskedés során a forint az euróval szemben, így a jegyzések újra közelítik a 310-es kerek szintet. Mivel ma Magyarországon munkaszüneti nap van, így a kereskedést a londoni, illetve később a New Yorki szereplők uralják majd. Az amerikai óraállítás miatt egy órával hamarabb, azaz már este 7-kor megtudjuk, hogy újra kamatot emelt-e a Fed, illetve az este során Janet Yellen Fed-elnök sajtótájékoztatót is tart.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A határidős piaci árazás alapján immár 91%-os esélyt ad a piac annak, hogy a Fed ma este újabb 25 bázispontos kamatemelést hajt végre, azaz az irányadó ráta célsávja 75-100 bázispont közé nő. Az ázsiai részvénypiacokon a hajnalban minimális vegyes irányú elmozdulások látszottak a főbb indexek szintjén, az európai indexek viszont egyöntetűen emelkednek (0,2-0,4% körüli mértékben). Közben a dollár kissé gyengült tegnap este óta az euróval szemben, a jegyzések 1,06-ról 1,0630-ig emelkedtek vissza.

Ebben a külpiaci környezetben a forint szerda reggel határozott erősödést mutat az euróval szemben a többi régiós devizával együtt, a jegyzések 311,3-ról 310,5 körülig ereszkedtek. Amint láthatjuk: az elmúlt napokban egészen 313-ig gyengült a forint, onnan indult meg az újbóli erősödés.

Belevettek a forintba a fontos esti döntés előtt


Amint jeleztük: nemcsak a forint kapott erőre a Fed-döntés reggelén, hanem a többi régiós deviza is, de egyik esetben sem beszélhetünk markáns elmozdulásokról.

Belevettek a forintba a fontos esti döntés előtt


A forint a dollárral szemben szintén erősödni tudott picit, a jegyzések 292 közelébe ereszkedtek a bankközi piacon.

Belevettek a forintba a fontos esti döntés előtt


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium