Előfizetői tartalom

Elengedték a cseh koronát!

Portfolio
Csütörtökön délután 12:30-kor elengedte az árfolyamküszöböt a cseh jegybank, azaz mostantól engedi, hogy a korona az euróval szemben a 27-es szint alá tudjon jönni, azaz erősödhessen. A bejelentés hatására első reakcióként a korona 26,80-ig jutott, majd 26,9-ig visszajött. A jegybank 14:15-kor tart sajtótájékoztatót a helyzetről.

Mi lesz most?Az elengedést követő közvetlen piaci reakció sokkal visszafogottabb volt annál, mint amire számítani lehetett. Korábban voltak olyan félelmek, miszerint az elengedés után az okozhat óriási volatilitást az árfolyamban, hogy sokan azonnal ki akarnak majd szállni, a túlzsúfolt pozíciók miatt viszont nem lesz olyan szereplő, aki megvegye tőlük a koronát. Ehhez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés