Előfizetői tartalom

Elindult a dollárerősödési trend? A forint is megérzi

Portfolio
Az utóbbi hetekben látványos fordulat mutatkozott több fejlett piaci nagy deviza amerikai dollárral szembeni árfolyamában, azaz utóbbi erősödésének egyre több jelét láttuk és a legfrissebb adatok, illetve gazdasági fejlemények ezeket csak megerősítik. Nő tehát az esélye annak, hogy a sokak által hónapok óta várt általános trendszerű dollárerősödés kibontakozását látjuk.

Az amerikai Határidős Árutőzsde (CFTC) legfrissebb adatai szerint csaknem kéthavi csúcsra (8000 kontraktus közelébe) emelkedett a dollár általános erősödésére (a dollárindexre) fogadó nettó pozíciók száma, noha ezek az adatok még nem tartalmazták a kiugróan jó csütörtöki amerikai GDP-, illetve pénteki munkaerőpiaci adatokat.Kapcsolódó cikkünk2013.11.07Újabb meglepetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés