Erősödik a dollár Percről-percre

2017. június 19. 16:43    
nyomtatás
 
A Fed múlt szerdai üzenetei hatására csütörtökön látott dollárerősödés már péntekre kifulladt, majd hétfőn délután ismét erősödésnek indult az amerikai deviza.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Erősödik a dollár 2017.06.19 16:43

Hétfő délutánra 307,7-ig gyengült vissza forint, ami megfelel a pénteki szintnek.

Közben a dollár erősödni kezdett az euróval szemben, az EUR/USD kurzus 1,1174-ig ereszkedett, ami 0,2 százalékos erősödést jelent a dollárnak. A dollár a brit fonttal szemben 0,15 százalékot tudott erősödni.

Erősödik a font 2017.06.19 11:17

A délelőtti órákban minimálisan erősödött a forint az euróval szemben, a jegyzések 307,1-ig süllyedtek, ami 0,2 százalékkal alacsonyabb a pénteki szintnél. Eközben a régiós devizák nem mutatnak különösebb elmozdulást az euróval szemben.

Az EUR/USD kurzusban alig látunk elmozdulást a pénteki szinthez képest,a jegyzések 1,11956-nál járnak épp.

Az brit font ugyanakkor 0,25 százalékkal erősödött a dollárral szemben, ami összefügghet azzal, hogy ma hivatalosan is megkezdődnek a Brexit-tárgyalások.

Újra szenved a dollár 2017.06.19 08:58

Emmanuel Macronék mozgalmának győzelme azonban nem váltott ki örömünnepet a devizapiacokon, mert bár meglett az abszolút többségük a Francia Nemzetgyűlésben (350 körüli mandátumot szereztek az 577-ből), de ez elmaradt a korábbi felmérések alapján valószínűsített eredménytől. Az euró lényegében a múlt péntek esti szinten ragadt a dollárral szemben 1,12-nél. Amint látszik: a pénteki mozgással szét átölelő gyertya alakult ki a napos grafikonon, azaz a berajzolt emelkedő trendvonal elsőre megfordította a kibontakozó dollárerősödést és újra az eurónak áll a zászló a technikai elemzés alapján. Az eső komolyabb ellenállás 1,13 közelében húzódik.

Újra szenved a dollár

Azt, hogy a dollár miért nem tudott tartósabban lendületbe jönni, az alábbi ábra is magyarázza: a berajzolt ellenállás felülről korlátozza egyelőre a zöldhasú erejét (a dollárindexben az euró/dollár keresztárfolyam súlya kétharmados).

Újra szenved a dollár

A forint nem mutatott érdemi mozgást az euróval szemben a francia választási eredményekre, a jegyzések a pénteken is látott 307,5 körüli szinten állnak ma reggel is. Amint látható, a két berajzolt emelkedő trendvonalból a meredekebb már megtört lefelé, a kevésbé meredek viszont egyelőre még tartja a forintot (útját állja az erősödésnek).

Újra szenved a dollár

A forint a régiós devizák között az utóbbi egy hónapban nyújtott teljesítményével (0,8%-os erősödés) az alulteljesítők között van, mögöttünk a lengyel zloty jár, illetve 4,5% körüli eséssel a kormányválsággal sújtott román lej. A legjobb teljesítményt viszont a dél-afrikai rand mutatta 3,8%-os erősödéssel.

Újra szenved a dollár

A forint euróval szembeni stabilitása és a dollár újbóli gyengélkedése együtt azt eredményezte, hogy a dollár/forint jegyzések a péntek reggeli 276 körülről újra a 274-es szintet közelítik a bankközi piacon.

Újra szenved a dollár

Amint e heti makrogazdasági előzetesünkben jeleztük: a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülést tart és közzéteszi legfrissebb Inflációs Jelentését, ami mellett az április bérstatisztika is napvilágot lát. Európából érkeznek a júniusi konjunktúra-mutatók, csütörtök-pénteken pedig Brüsszelben üléseznek az uniós állam-, illetve kormányfők.

2017.06.19 05:10 Friss számokat közölnek Matolcsyék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium