Előfizetői tartalom

Ezért nem érdemes csak úgy kirúgni a pénzügyminisztert: zuhan a dél-afrikai rand

Portfolio
Nagy eséssel kezdett kedd reggel a dél-afrikai rand a dollárral szemben miután Jacob Zuma, az ország elnöke a helyi kommunista párt vezetői előtt azt mondta, hogy Parvin Gordhan pénzügyminiszter elbocsátását tervezi. Dél-Afrika ebből a szempontból eddig sem volt a stabilitás példaképe, az utóbbi időben több botrányos kormányátalakításra volt példa.

A Bloomberg információi szerint Jacob Zuma elnök még hétfőn beszélt arról a koalíciós partner vezetőinek, hogy a pénzügyminiszter távozására kell felkészülni, azt azonban a forrás nem tudja, mikor tervezi a váltást Dél-Afrika 74 éves vezetője.A lépés azért érdekes, mert Gordhan épp vasárnap indult egyhetes befektetői roadshow-ra Nagy-Britanniába és az USA-ba, hétfőn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés