Előfizetői tartalom

Falhoz csapják a svájci frankot!

Portfolio
Ma több mint kétéves csúcsára került a svájci frank az euróval szemben. A további erősödés mögött a továbbra is gyenge összképet mutató GDP-jelentések állnak, amik alapján a befektetők további - eurógyengítő - monetáris stimulust várnak az Európai Központi Banktól. Az igazán érdekes az, hogy a svájci jegybank rossz szemmel nézi a devizája erősödését és 1,20-nál ismét be fog avatkozni. Ettől pedig már hajszálnyira vagyunk.

Az euró gyengülő trendje május óta töretlen, most pedig a harmadik negyedéves GDP-statisztikák sem segítettek az övezeti fizetőeszközön - noha különösebb meglepetés nem volt. A befektetők a nagyon lanyha növekedést látva ugyanis arra kezdhetnek spekulálni, hogy az Európai Központi Bank további monetáris stimulussal próbálja majd újjáéleszteni a régió gazdaságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés