Előfizetői tartalom

Féléves csúcsra ugrott az euró Macron győzelmének hírére

Portfolio
Átlépte az 1,10-es kerek szintet a vasárnap esti elektronikus kereskedésben az euró a dollárral szemben és így féléves csúcsra ugrott Emmanuel Macron francia elnökválasztási győzelmének hírére. A két héttel ezelőtti első forduló eredménye alapján már megtört az euró 3 éve tartó csökkenő trendje, azóta konszolidálta erejét az európai fizetőeszköz, most pedig újabb lendületet vehet.

Az exit poll eredmények alapján talán még egy kicsit a vártnál is simában győzött a francia elnökválasztások második fordulójában Emmanuel Macron. A centrisra, EU-párti vezető győzelmének hírére az euró további erősödéssel reagált és 1,10 fölé lendült a dollárral szemben a vasárnap esti elektronikus kereskedelemben. Ez egyelőre nem nagy változás, mert már pénteken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés