Előfizetői tartalom

Fontos szintig gyengült ma a forint

Portfolio
A reggeli hurráoptimista nemzetközi részvénypiaci hangulat napközben jelentősen romlott, majd kissé javult, de ettől láthatóan teljesen külön úton járt ma is a forint: folytatta azt a lassú, fokozatos gyengülő pályáját, amely a múlt héten kezdődött. Ebben részben követi egyébként a lengyel zloty is, miközben a két másik régiós társa teljesen eltérő pályán mozog. A forint az euróval szemben mindezen pálya nyomán - technikai elemzési szemszögből nézve - egy rendkívül fontos zónába ért. A magyar állampapírok másodpiacán ma enyhe hozamemelkedést mért az ÁKK, illetve a legfrissebb adatok szerint bő egyhetes mélypontra ereszkedett a kitiltási botrány ismertté válása utáni napokban a külföldi befektetők forintalapú magyar állampapír állománya.

Az európai banki stressztesztek és az ukrán parlamenti választások vasárnapi eredményeit jelentős optimizmussal fogadta hétfő reggel a nemzetközi részvénypiac, de napközben jelentős esés következett be és ezt csak az amerikai piacnyitás tudta valamelyest megfordítani. Az olasz piacok azonban továbbra is nagyon szenvedtek (a legtöbb bank az olaszoknál bukott meg a stresszteszten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés