Előfizetői tartalom

Ha megszólal Matolcsy, esik a forint

Portfolio
Az elmúlt egy hónapban öt alkalommal tett utalást a magyar monetáris politika jövőbeli szükséges irányával kapcsolatban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, és mind az öt alkalommal aznap vagy a következő kereskedési napon gyengült a forint. Az öt közül a legmarkánsabb gyengülést éppen a múlt csütörtöki jelzés váltotta ki, amelynek hatására mára héthavi mélypontra esett a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.

A nemzetgazdasági miniszter a jövő márciusi jegybankelnök-váltás és a monetáris politika szükséges irányáról először tavaly december 15-én, a Kossuth Rádió G7 című szombati műsorában beszélt. Akkor többek között úgy fogalmazott, hogy jövő tavasztól az új jegybanki vezetéssel stratégiai szövetség megkötésére készül a kormány, illetve azt mondta, hogy "Egyetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés