Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot

2017. április 19. 09:17    
nyomtatás
 
Napon belül mintegy 2,5%-os szárnyast váltott ki tegnap az angol font dollárral, illetve 1,5%-os erősödést az euróval szembeni árfolyamában az a váratlan bejelentés, hogy előrehozott választásokat kezdeményez a brit kormányfő. Ez és a vele járó politikai felhatalmazás ugyanis jelentősen javítja egy gyors és mindkét félnek vállalható tartalmú Brexit-tárgyalási eredmény esélyeit, ami egyúttal az eurót is erősítette a dollár ellenében. Közben a borongós hangulatban a forint visszaesett idei mélypontjára az euróval szemben 314 közelébe, a cseh korona pedig láthatóan nem igazán tud élni azzal a szabadságával, amit két hete kapott vissza.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Több hullámban erősödött tegnap az angol font és végül szárnyalásba váltott a mozgás, hiszen a dollárral szemben 1,2580 körülről (itt történt a bejelentés) estére egészen 1,29 fölé lendültek a jegyzések, majd az erős ellenállásba ütközve kicsit visszagyengült 1,2830-ig.

2017.04.19 07:08 Elmarad a Brexit? Dehogy, más oka van az előrehozott választásnak

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot


Az euróval szemben is 0,85 körülről 0,8350 körülig tartott a font szárnyalása, itt is egy fontos technikai támasz szint állította meg a mozgást egyelőre.

2017.04.18 21:06 Na és mit szól az EU az előrehozott brit választásokhoz?

2017.04.18 12:10 Bréking: előrehozott választás jöhet az Egyesült Királyságban

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot


A brit fejlemények növelik annak esélyét, hogy az EU-val folytatott kilépési tárgyalások végülis mindkét fél számára vállalhatók lesznek és talán nem lesznek reálgazdaságilag olyan romboló hatásúak. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy tegnap az euró is jókora lendületet vett a dollárral szemben és a jegyzések 1,07 fölé lendültek, azaz a berajzolt emelkedő trendvonalról meg tudott lódulni a kurzus.

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot


A forint tegnap délelőtt látványos erősödést produkált az euróval szemben, a jegyzések 313,8 körülről 312,5 körülig süllyedtek, de a borongós nemzetközi befektetői hangulatban estére vissza is gyengült a forint, és ma reggel újra 313,5 körülről próbálkozik erősödéssel a forint.

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot


Azt, hogy tegnap miért 312,5 körül akadt el a forint erősödési kísérlete, az alábbi ábra is jól mutatja: itt húzódott a szűkülő háromszög felső szára, amely már támaszként funkcionált az EUR/HUF számára. Ha ma is megpróbálkozna az erősödéssel a forint, akkor először ezen a 312-312,5 körüli zónán kellene sikeresen átjutnia ahhoz, hogy nagyobb tér nyíljon meg a forint számára.

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot


A tegnapi dollárgyengülés mellett a dollár/forint jegyzések 295 közeléből 292 közelébe süllyedtek, azaz a 285-295 közötti kereskedési sáv tetejéről ismét süllyedni kezdett az árfolyam.

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot


Érdemes megnézni, hogy a cseh korona mire ment a 27-es árfolyamküszöb közel két héttel ezelőtti eltörlése óta. Amint látatjuk: nem tud élni ezzel a szabadsággal a korona, tegnap ugyanis visszagyengült és a kurzus még mindig csak 26,80 körül jár, miközben sokan jelentős korona erősödést vártak. Azt, hogy ez nem következett be eddig, a rendkívül nagy korona (és cseh államkötvény) vételi pozíciók játszhatnak szerepet, amelyeket elkezdhettek lezárni a piaci szereplők és ez fékezi a korona felértékelődését, ahogy azt ebben az elemzésben meg is írtuk.

Idei mélypontjánál a forint, megtépték a fontot


Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium