Előfizetői tartalom

Jön a japán intervenció? - Ma éjszaka tanácskoznak a G7-ek

Portfolio
A szerda késő esti kereskedésben hatalmas japán jenerősödés következett be a dollárral és az euróval szemben és megoszlik a piaci, illetve gazdaságpolitikusi vélemény arról, hogy mi okozhatta ezt. Abban azonban sokan egyetértenek a piacokon, hogy a japán jegybank a devizapiaci beavatkozás küszöbén állhat, az erős jen ugyanis tovább rontja az exportszektor egyébként is gyengülő kilátásait.

Ma éjszaka közép-európai idő szerint 11 órakor a legfejlettebb államokat tömörítő G-7 csoport pénzügyminiszterei telefonkonferencián egyeztetnek a japán katasztrófa miatt idegessé vált piaci környezetben az esetleges teendőkről, a nyugtatás lehetséges irányairól. A japán pénzügyminiszter szerint a jen történelmi csúcsra ugrása mögött spekulatív tranzakciók húzódhatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés