Előfizetői tartalom

Kimagaslóan rosszul teljesít a forint

Portfolio
Míg az olaszoknál és a görögöknél a súlyos gazdasági helyzet politikai konszenzust hozott, addig most a belgák kerültek a középpontba. A magas GDP arányos államadóssághoz (az ötödik legmagasabb az eurozónában) komoly politikai kockázat társul, mivel a nyár közepe óta nem sikerült kormányt alakítani a győztes pártoknak, ezért csak egy ügyvezető kabinet kormányoz korlátozott hatáskörrel - írja devizapiaci kommentárjában Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

EUR/HUF (315,00 - 318,50): A 2009. márciusi 317,28-as rekordmagas árfolyam már a múlté, tegnap a piaczárás után 317,7 fölé küldték a kereskedők az euró/forint árfolyamát. A forint kimagaslóan rosszul teljesít a többi régiós devizához képest. Míg az EUR/RON, EUR/PLN, EUR/CZK kurzusok napon belüli legerősebb és leggyengébb pontjai között 0,7-0,8 százalékos eltérést tapasztalhattunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés