Előfizetői tartalom

Kíméletlenül elbántak a forinttal

Portfolio
Rendkívül ideges hangulatban telt a hétfői kereskedés, az európai részvénypiacokat a mélybe nyomták, a menekülődevizák újult erőre kaptak, a perifériális euróövezeti tagállamok hozamszintjei kritikus magasságba emelkedtek. Ebben a környezetben nem meglepő, hogy a forint négyhavi mélypontjára esett az euróval szemben, egy frank pedig soha nem volt ilyen drága forintban kifejezve. A hazai fizetőeszköz leértékelődése kiemelkedik a régióból.

A piaci kommentárok és reakciók alapján azt mondhatjuk, hogy új szakaszába lépett az európai adósságválság. Így az euróövezet vezető döntéshozóin növekszik a nyomás, hogy a csütörtöki rendkívüli válságtanácskozáson meggyőző megoldással álljanak elő. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy eddig nem sikerült megakadályozni a krízis átgyűrését: a spanyol és olasz kötvényhozamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés