Előfizetői tartalom

Kulcsszintnél a forint - Merre tovább?

Portfolio
Csaknem egyhónapos csúcsára, 272-ig erősödött a forint az euróval szemben ma kora délután a továbbra is kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, amely szint több technikai elemzési indikátor szerint is erős támasznak számít. Piaci szakértőket kérdeztünk arról, hogy meglátásuk szerint merre mozdulhat innen a forint árfolyama. Egy biztos: a nemzetközi befektetői légkör további alakulásán sok múlik. A Portfolio.hu által megkérdezett piaci szakértők véleménye megoszlik arról, hogy le tudja-e küzdeni a forint az előtte tornyosuló árfolyamkorlátokat.

Csaknem egy hete fordult a hangulat az eurózónában, azaz enyhült a feszültség a dél-európai államok adósságfinanszírozásával kapcsolatban (igaz intenzív európai központi banki és egyéb segítséggel). Azóta a forint árfolyam számára is meghatározó jelentőségű EUR/USD devizakeresztben jelentős mozgás következett be: az euró 1,29-ről 1,345-ig erősödött a dollárral...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés