Előfizetői tartalom

Lehangoló vélemény: árral szemben úszik a svájci jegybank

Portfolio
Agresszív lépést hajtott végre a svájci jegybank a frank drágulásának megakadályozása érdekében, kérdéses azonban, hogy a beavatkozás mennyire lesz hosszú életű és ezáltal hatásos - foglalható össze a piaci szakértők véleménye az SNB szerdai közleményéről. A magyarországi frankhitelesek számára sajnos szomorú hír, hogy az elemzők szerint a frank szárnyalása elleni küzdelem nem ér sokat, amíg az európai adósságválság nem rendeződik. Ez pedig nem mostanában fog megtörténni.

Meglepte a piacokat szerdai bejelentésével a svájci jegybank. A kamatsáv szűkítésénen, valamint likviditásbővítést célzó intézkedésének hírére zuhanásnak indult a svájci frank. A lépés hatásossága azonban már szerda délután megkérdőjeleződött, miután az alpesi deviza szinte teljesen ledolgozta veszteségét az euróval szemben.Kapcsolódó cikkünk2011.08.03Figyelmeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés