Előfizetői tartalom

Ma is szakadtak a hozamok, jókedvre derült a forint

Portfolio
Négy kereskedési napnyni oldalazás után ma délelõtt végre megmozdult a forint az euróval szemben és határozottan az erõsödés felé fordult az egyre jobb külpiaci befektetõi hangulatban. Az euró jegyzései 282 alá is benéztek. Mindezzel párhuzamosan tegnap után ma is jelentõs hozamcsökkenés volt az állampapírok másodpiacán. Ebben szerepet lehetett a várt alatti friss inflációs adat mellett annak, hogy az egyik ritkán megszólaló magyar jegybankár további kamatvágások esélyére utalt. Közben külföldön is egyre javult a kockázati étvágy és tõzsdei csúcsok dõltek.Fontosabb részletek A vártnál is nagyobbat fékezett novemberben a magyar infláció (5,2% éves alapon) Ez fûti a további jegybanki kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozásokat Ezek lehetőségére mai beszédében utalt is az egyik ritkán megszólaló külső monetáris tanácstag Tovább estek emiatt (a jó külpiaci hangulatban) a magyar kötvényhozamok, ezek mértéke a délelõtti 5-15 bázispontról 15-25 bázispontosra változott A 3 hónapos DKJ-aukció is erõs vételi érdeklõdést, terv feletti eladást és bõ egyéves hozammélypontot jelentett Bár Varga Mihály délelõtt egy januári hivatalos EU/IMF-tárgyalás esélyét is "felvillantotta", de délután az IMF pontosította a januári látogatás célját Varga jelzése szerint jövő év első negyedévében jöhet az állami devizakötvény-kibocsátás A német ZEW gazdasági hangulatindex lényegesen jobb lett a vártnál Részben emiatt másfél éves csúcsra kapaszkodott a DAX-index, délután még tovább menetelt Az S&P500 egyhavi csúcsra kapaszkodott A legnagyobb svájci bank is bejelentette a negatív kamatot az intézményi ügyfelek folyszámla állományára, ami ismét gyengített a frankon A befektetõk figyelme nemzetközi fronton egyre inkább szerda esti Fed-kamatdöntésre, illetve a csütörtök-pénteki EU-csúcsra irányul.

2012. december 11. 17:24 Megosztás Ma is szakadtak a hozamok Míg tegnap inkább a hozamgörbe hosszabb végén volt nagyobb hozamcsökkenés, addig ma ez általános volt a magyar piacon (ami támogatta a forintot az erősödés útján). Az ÁKK délutáni referenciahozam-adatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés