Előfizetői tartalom

Megdőlt a frankrekord, 244 felett járt a forint!

Portfolio
Délután elpattant a húr a devizapiacokon, a svájci frank elképesztő módon erősödik a főbb devizákkal szemben, folyamatosan dönti az új csúcsokat. Az alpesi deviza a forint ellenében folyamatosan új történelmi csúcsokat dönt. A nemzetközi befektetői hangulat romlása még délelőtt indult el azért, mert az amerikai adósságplafon megemelésével kapcsolatos megállapodás tartalma további kérdőjeleket vetett fel (mennyire hiteles, végrehajtható, hogyan reagálnak a hitelminősítők), ráadásul a megállapodás nem tudja enyhíteni az eurózóna adósságválságát. Ma ismét eladói nyomás alá kerültek többek között az olasz és a spanyol piacok. Az egyre romló hangulatot jelentősen tovább rontotta a délután 4 órási amerikai makroadat (ISM feldolgozóipari beszerzési menedzser index), amely a gazdaság jelentős lassulását, esetleges recesszió felé haladását tükrözi.

Cikkünket folyamatosan frissítjük. 17:13 A mai 10 egységnyi forintgyengülés a svájci frankkal szemben a legnagyobb napi hanyatlások egyikének számít. Hasonló, 11-12 egységnyi forintgyengülés 2008 októberében több napon is bekövetkezett, a legnagyobb napi forintzuhanás pedig 2009 március 12-én alakult ki, akkor 191-ről 208-ig ugrott napközben a frank a forinttal szemben. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés