Előfizetői tartalom

Megingott a forint, zuhant a rand a jegybanki államosítási tervek miatt

Portfolio
A reggeli 308-ról 309-ig visszagyengült estére a forint az euróval szemben, de ez a 0,3%-os mozgás eltörpül attól, mint amit a rand-líra páros produkált ma. A dél-afrikai jegybank teljes államosításával (és a függetlenségének csorbításával) kapcsolatos félelmek hatására ugyanis előbbi 2,5%-ot zuhant, utóbbi pedig 1,5%-ot és ez picit a forintot is magával húzta.

A legfontosabb devizakeresztben, az euró/dollárban ma sem voltak érdemi mozgások az esti Fed kamatdöntési jegyzőkönyv előtt, a jegyzések 1,1320-1,1340 körül stabilizálódtak.A fejlett részvénypiacokon szintén kiváró hangulat uralkodott a Fed anyaga miatt, noha az olaj jelentősen, 2% körüli mértékben esett. Nem ezekre, hanem a jelek szerint a dél-afrikai fejlemények enyhe régiós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés