Előfizetői tartalom

Megkapta az utolsó figyelmeztetést Magyarország - Új forintmélypont jön?

Portfolio
Amíg az Európai Központi Bank, vagy Németország felől nem érkezik olyan jelzés, ami a válságkezelés új, hathatósabb irányait vetítené előre, addig nehéz látni, hogy mitől fordulna a nemzetközi befektetői hangulat és így a forint pályája - értett egyet a kedvezőtlen külpiaci kilátásban Ambrus Gábor és Kosárszky Gábor a forint négyhavi mélypontjának apropóján. Utóbbi szakértő, a Volksbank Treasury vezetője megemlítette, hogy vannak olyan várakozások a piacon, amelyek szerint új történelmi forintmélypont is kialakulhat ebben a piaci környezetben. Gárgyán Eszter, a Citibank budapesti elemzője úgy véli, hogy az EKB jegybanktörvényről alkotott véleménye lényegében egy utolsó figyelmeztetés a kormány számára a hétfőn várható parlamenti szavazás előtt. Ha a kormány ebben a formában szavazza meg az MNB-törvényt, akkor azzal negatív üzenetet küld a piacoknak.

Az EKB lépése a lényeg... Ambrus Gábor, a 4Cast szófiai elemzője úgy látja: az a legfontosabb, hogy mit csinál az Európai Központi Bank. "Ha hajlandóak új eszközökkel megtámogatni a piacot, akkor meg tudják fordítani, amúgy én nem hiszem, hogy az európai politikusok elő tudnak állni valamivel rövid távon, ami itt lényeges fordulatot hozhat"- szögezte le. "A kockázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés