Előfizetői tartalom

Hajszálnyira a 300-as szinttől az euró

Portfolio
Míg hét elsõ felében kifejezetten ütésálló volt a forint a jelentõs nemzetközi hangulatromlás mellett is, addig ma a szintén romló hangulatban már jelentõsen gyengült. Ez azonban elsõsorban egy magyar fejleménnyel, Matolcsy György elsõ jegybankelnöki interjújának üzeneteivel függött össze. Kiderült ugyanis, hogy valamilyen módszerrel kiszorítanának majd bankokat a kéthetes irányadó eszközbõl, ami egyébként betétté válna, az egész változás pedig sok kérdést felvet. A forint tehát egyrészt a bizonytalanság, másrészt amiatt gyengült, hogy azon pénzösszegekre, amelyek kiszorulnak a kéthetes eszközöbõl, effektív jelentõs kamatvágásként hat a jegybanki intézkedés. Néhány nagy londoni bank friss forint short ajánlásokat adott ki mindezek hatására. Közben az államkötvény aukciókon kifejezetten erõs volt a vételi, ami összefügghetett a tegnapi visszavásárlási aukciókon megkapott közel 60 milliárd forint "újrabefektetésével" is. A forint kora estére 299 közelébe gyengült az euróval szemben, azaz egy hete a leggyengébb forintot látjuk.

2013. április 18. 20:03 Megosztás 300 alatt maradt az euró Az elmúlt két és fél órában megtorpant a forint gyengülése az euróval szemben, sőt, egy kissé még távolodni is tudott a 300-as lélektani határtól a kurzus. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés