Előfizetői tartalom

Mi lesz a fonttal péntek reggel?

Portfolio
Parlamenti választásokat tartanak csütörtökön Nagy-Britanniában, a várakozások szerint a konzervatív párt folytathatja a kormányzást. A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint ebben az esetben még erősödhet is a font a dollárral szemben. A legrosszabb kimenetel az lenne, ha nem lenne igazi győztese a választásnak, akkor zuhanásba kapcsolhat a brit deviza.

Ha megosztott parlamentet hozna a brit választás, akkor akár 1,20-ig is zuhanhat a brit font, hasonló árfolyamot január óta nem láttunk - derül ki a Bloomberg felméréséből. A hírügynökség 11 devizapiaci szakembert kérdezett meg, akik szerint a legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha nem lenne igazi győztese a választásnak, ebben az esetben ugyanis nem csak a kormányzás kerülne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés