Előfizetői tartalom

Mit lép a támadás hatására a svájci jegybank?

Portfolio
Azzal, hogy ma a piac tesztelni kezdte a svácji jegybank elkötelezettségét az euróval szembeni 1,20-as árfolyamküszöb megvédésével kapcsolatban, számos kérdés felvetődik. Az egyik legkézenfekvőbb kérdés az, hogy milyen érvek húzódnak meg az árfolyamküszöb megvédése mögött. Az is fontos kérdés, hogy ha képes is lesz erre, akkor az milyen "áron" történik, azaz milyen kockázatokat vállal magára a jegybank. Az alábbiakban ezt - a magyar frankalapú devizahitelesek szempontjából is izgalmas - kérdést járjuk körbe.

A ma délelőtti svájci frankugrás háttere:Kapcsolódó cikkünk2012.04.05Megtámadták a svájci jegybankot - Mi áll a háttérben? (3.)Milyen érvek szólnak a frankgyengítés mellett és ellen? A frank további erősödésének korlátozása (illetve gyengülésének elérése) mellett az alábbi főbb érvei lehetnek a svájci jegybanknak: - A svájci jegybank vezetői az utóbbi hetekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés