Most jön vissza a forint a korábbi mélypontjáról Percről-percre

2017. március 14. 19:52    
nyomtatás
 
A hétfői jó teljesítményét folytatja kedden is a forint, így 312 alá tudott kapaszkodni délre az euróval szemben. Közben a dollár is óvatosan erősödik a holnapi kulcsfontosságú kamatdöntés előtt.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Nem érzi a forint a rossz hangulatot 2017.03.14 19:52

Miközben a tengerentúli piacokat az eladók uralják, a forint nem érzi a negatív hangulatot és tartja magát a 311-es szinten az euróval szemben.

Megijedtek az amerikai befektetők 2017.03.14 19:41

Érezhetően rossz a hangulat a tengerentúli részvénypiacokon. A befektetők izgatottan várják a Fed szerda esti döntését és az olaj esése sem kedvezett a piacoknak.

tovább a cikkhez...

Tovább erősödött a forint 2017.03.14 16:23

Délutánra 311,3-ig erősödött a forint, ez már 0,3%-os javulást jelent tegnaphoz képest a magyar deviza szempontjából. A dollár jegyzése 292,67-nél jár, míg a svájci frank 290,24 forintba kerül.

Már 312 alatt a forint 2017.03.14 12:21

Mostanra 311,93-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnap esti értéknél, viszont a délelőtti 312,7-hez képest már komoylabb fordulatot jelent. A régióban egyelőre a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálást mutat tegnaphoz képest.

Mostantól minden szem a dollárra szegeződik 2017.03.14 08:26

Kedd reggel a forint 312,27-nél járt az euróval szemben, ez minimális, 0,03 százalékos elmozdulást jelentett hétfő estéhez képest. A dollár jegyzése eközben 293,43-nál járt, míg a svájci frank 290,78 forintba került. Hétfőn reggel még 313 felett is járt átmenetileg az euró-forint jegyzés, majd onnan sikerült estére nagyjából egy egységnyit visszakapaszkodnia a magyar devizának.

Mostantól minden szem a dollárra szegeződik

Egyelőre a versenytársaknál sem látszik komoly elmozdulás, a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona gyakorlatilag stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékkal gyengült, míg a dél-afrikai rand szintén mérsékelt eséssel kezdte a napot.

A dollár hétfőn először gyengült, majd délelőtt erősödni kezdett az euróval szemben. Ezt az erősödést folytatja egyelőre ma reggel is, további 0,1 százalékkal 1,064 közelébe kúszott le az árfolyam. A japán jen eközben 0,25 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,7 százalékkal gyengült. Utóbbi árfolyamára elsősorban az helyezett nyomást, hogy hétfő este a parlament megszavazta, hogy a kormányfő bármikor aktiválhassa az uniós alapszerződés 50. cikkelyét, és hivatalosan is elindítsa a Brexit-folyamatot.

Mostantól minden szem a dollárra szegeződik

Ma a német ZEW-index délelőtti adatára lesz érdemes figyelni, azonban az igazi devizapiaci tűzijáték holnap jöhet, amikor magyar idő szerint este jön a Fed kamatdöntése. A piac ma már szinte biztosra veszi az újabb 25 bázispontos emelést, utána pedig a hét második felére is maradnak fontos adatok, hiszen csütörtökön inflációs és kiskereskedelmi statisztika is érkezik a tengerentúlról.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium