Előfizetői tartalom

314 fölé gyengült a forint

Portfolio
Már reggel lendületesen indított a forint, aztán egész nap folyamatosan erősödött, így kora délutánra 314-ig száguldott, ami 1%-os felértékelődést jelentett reggelhez képest. Ebben szerepe lehet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tegnap esti szavainak, aki jelezte, hogy szívesebben látna 308-310 forintos szint közeli euróárfolyamot, ami jó hatással lehetne az év végi adósságrátára is. Szintén szerepet játszhatott a mai szép forint teljesítményben az, hogy az MNB ma reggeli jelzései szerint jövő év elején "nagy lépésekre" készülnek. Ez pedig hosszabb kötvények külföldiek felőli vásárlásán keresztül támogathatja a forint erejét. Közben a nemzetközi piacokon az olajárak szenvedése miatt a részvénypiaci hangulat is borongós, de régiós devizák mindegyike erősödni tudott, így részben régiós hatás is állt a forint erősödése mögött.

2015. december 18. 22:27 Megosztás 314 fölé gyengült a forint A nap vége felé haladva a forint is vesztett lendületéből, a délután óta tartó 314 alatti szintet a késő esti órákban már nem tudta tartani a hazai fizetőeszköz, ezzel 314,24-re esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés