Előfizetői tartalom

Nem erősítette tovább a forintot a genfi megállapodás

Portfolio
Az erőszakos cselekmények és épületfoglalások azonnali beszüntetésére szólította fel a kelet-ukrajnai feleket az a közös nyilatkozat, amelyet tegnap este Genfben elfogadott többek között Oroszország is, így elméletileg enyhült az orosz-ukrán válság, de a szavakat a tetteknek is követniük kell majd. Éppen ezért - illetve a pénteki és hétfői kereskedési szünnapok közeledte miatt - a megállapodás ténye már nem tudta tovább javítani tegnap este a nemzetközi befektetői hangulatot.

A vezető amerikai részvényindexek "csak" megőrizni tudták emelkedésüket a megállapodás hírére, de nem tudtak tovább erősödni, míg a nagyobb devizapárokban gyakorlatilag semmilyen érzékelhető reakciót nem láttunk a feszültség (elvi) enyhülésére. Éppen emiatt a forintot sem "húzták" tovább tegnap az erősödés irányába, ma reggel pedig 306,5-ről 307-ig vissza is gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés