Előfizetői tartalom

Nem fizeti ki az IMF az ötödik görög hitelrészletet

Portfolio
A jelenleg futó hitelprogram ötödik, június végéig esedékes hitelrészletét csaknem biztos, hogy nem fogja kifizetni Görögországnak a Nemzetközi Valutaalap - jelentette név nélküli forrásokra hivatkozva a német FAZ. Ennek oka az lehet, hogy az IMF szabályai nem teszik lehetővé a kifizetést az elvétett görög gazdaságpolitikai célok miatt.

Mivel azonban az európai hatóságok haladnak egy újabb hitelcsomag előkészítésével Görögországnak (a Dow Jones információi szerint 60-70 milliárd eurós lehet), abban az IMF is részt venne, azaz egy új hitelkeretet nyitna. Az európai csomag előkészítéséről, illetve az azonnali görög csőd elkerülésére való törekvésről már tegnap beszámoltunk:Kapcsolódó cikkünk2011.05.31Felpörgetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés