Előfizetői tartalom

Nem tud gyengülni a forint

Portfolio
Az orosz elnök által tegnap tett engedmények piaci hangulatot javító és forintot erõsítõ hatása ma is kitartott, és erre "rátett még egy lapáttal" az EKB felől várható további lazító lépés. Ezt ma délután Mario Draghi jegybankelnök jelezte, ami az egyébként is jó formában lévő forintot újabb 3,5 hónapos csúcsra repítette a főbb devizákkal szemben. Nem a forint volt azonban a legjobb formában a régiós devizák közül, hanem a dél-afrikai rand és a török líra, igaz azok kamattartalma sokkal magasabb. Az is lényeges, hogy ma 4 éves mélypontra bukott a magyar állam csődkockázati valószínûségét jelzõ fontos mutatószám.

2014. május 08. 22:17 Megosztás Stabil Csütörtökön a nap végére elfogyott a lendület a tőzsdéken, a forint azonban erős maradt, az euróval szemben a 303-as szinten stabilizálódott az árfolyam. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés